Wie zijn wij?

Wolk Academie is opgericht in 2020 om samen met onze farmaceutische partners waarden te creëren door middel van onderzoek en onderwijs.

Wie zijn wij?

Wolk Academie is opgericht in 2020 om samen met onze farmaceutische partners waarden te creëren door middel van onderzoek en onderwijs.

Initiatiefnemers:

Kees van der Graaf; voorzitter bestuur Wolk Academie, apotheker

“Het gevoel zo dicht bij de patiënt te zijn en precies te weten welke medicijnen hij gebruikt, en hoe ze worden bereid; daar wil je toch wat mee?”

“In de zorg zijn we elkaar verloren. Met Wolk Academie leggen we aan de achterkant weer verbindingen. We zijn er met elkaar voor de patiënt.”

 

Twan Jansen; ondernemende apotheker in Oosterwolde

“Wolk Academie is van waarde voor patiënten (eindgebruikers), voor studenten (niet beperkt tot de farmacie), zorginstellingen, apotheken, huisartsen, medisch specialisten, beleidsmakers in de zorg (overheid en verzekeraars) en ziekenhuizen. Uiteraard is Wolk Academie ook voor onze eigen organisatie van onschatbare waarde.”

 

Directie:

Nicolette List-Kornaat; directeur, apotheker

“SAMEN met onze partners blijvende farmaceutische WAARDE genereren en delen, waardoor we nieuwe ontwikkelingen en producten actief CREËREN. Het is voor mij een prachtig vertrekpunt van Wolk Academie.“

 

Onderzoek & onderwijs:

Ellen van Loon; onderzoeker, apotheker

“De farmaceutische zorg naar een hoger niveau brengen, dat is mijn missie. Ik ben in de wolken als we nieuwe inzichten opdoen en deze terug kunnen geven aan de praktijk.

 

Participanten:

Edwin Frenay van ’t Veen; directeur SPITS Oosterwolde

“Veel zorgverleners worden beheerst door de operatie, het laten slagen van zorg. Er wordt gereageerd op wat plaatsheeft. Weinig tijd en aandacht gaat uit naar de voorspellende waarde van kennis of data. Juist omdat Wolk Academie data kan benutten, kan proactief worden ingespeeld op zorg of op potentiële vragen. Wellicht kan zelfs onnodige zorg of probleemherstellende zorg worden voorkomen.”

Rogier Hilbers; directeur apotheek de Drie Stellingen

“Big data zijn hot! Er wordt in de gezondheidszorg veel over gesproken, maar nog weinig gebruik van gemaakt in de praktijk. Samen met Wolk Academie kunnen wij leren van onze data en daarmee de kwaliteit van onze diensten verhogen. Daarnaast is Wolk Academie in staat om het onderwijs voor onze medewerkers zo in te richten dat wij continu onze farmaceutische patiëntenzorg kunnen verbeteren. Dit doen ze door het slim op te zetten en actueel en praktijkgericht te maken.

Contactformulier

Meer weten over Wolk Academie of Cumulus? Of wil je meer informatie over beschikbare stages? Vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Contactformulier