Studenten

Delen van kennis, vaardigheden en attitudes brengt ons allemaal een stap verder.

Studenten

Delen van kennis, vaardigheden en attitudes brengt ons allemaal een stap verder.

“We kunnen nog zoveel leren van data die we zelf elke dag genereren.”

Ellen van Loon

Voor wie?

Studenten van de opleidingen farmacie, farmakunde, farmaceutisch consulent en apothekersassistent zijn van harte welkom om stage bij ons of bij onze participanten te lopen. Maar ook studenten van bijvoorbeeld HRM en ICT- opleidingen begeleiden we graag.

Neem voor vragen hierover contact op via het contactformulier.

Wij zijn Wolk Academie

Ervaringen van studenten

“In apotheek De Drie Stellingen heb ik 10 weken stage gelopen, om de implementatie van Mijngezondheid.net te volbrengen.

Stage lopen als farmakundige bij Apotheek De Drie Stellingen Oosterwolde was een leuke ervaring en ik werd goed betrokken bij de het team. Ik heb de e-consultvragen afgehandeld en de patiëntenmutaties verwerkt. En heb ik ook een interview met de dorpskrant Beleef Ooststellingwerf gehad, waarbij er een leuk artikel over de introductie van MGN was geschreven. Ik vond het ook leuk/leerzaam dat ik de apothekers overleggen mocht bijwonen.”

Bianca Mashhadi

“Ik mocht bij apotheek De Drie Stellingen beeldbellen in de apotheek implementeren. Tijdens mijn projectstage heb ik erg veel geleerd. Het was leuk en leerzaam om mee te kijken bij twee heel verschillende openbare apotheken in Appelscha en in Oosterwolde.

Daarnaast was er de mogelijkheid om kennis te maken met UPLUS en SPITS. Hier wist ik zelf erg weinig van. Ik vond het leuk om te horen wat je rol als apotheker in deze bedrijven is. Als stagiaire word je erg betrokken bij alles wat er in de apotheek speelt. Daarom zou ik het zeker aanraden om hier een stage te volgen.”

Sharon Stoffers

“Ik heb de onderzoeksstage bij Wolk Academie ervaren als ontzettend leuk en leerzaam. Wat deze stageplek vooral bijzonder maakte is de totale organisatie waarbinnen je beland bestaande uit drie bedrijven. Je krijgt hierbij de kans om een kijkje te nemen binnen alle betrokken organisaties. De stagebegeleiders bij Wolk Academie, Apotheek de Drie Stellingen en SPITS staan altijd voor je klaar en zijn goed bereikbaar. Een stage bij Wolk Academie, apotheek de Drie Stellingen of SPITS zou ik daarom zeker aanraden!”

Lennart Grit

“Door het enthousiasme van alle betrokkenen bij de Wolk Academie raak je zelf ook gemotiveerd om alles uit je stage te halen. Daarnaast is de Wolk Academie een mooie organisatie waarbij je kennis kan maken met verschillende aspecten van de farmacie. Zo krijg je de mogelijkheid om mee te kijken bij SPITS en het beroep van GDS-apotheker, iets wat tijdens de opleiding Farmacie niet of nauwelijks aan bod komt. Ten slotte kan je bij Wolk Academie kiezen uit verschillende projecten, waardoor je een project kan kiezen wat bij jou past. Kortom, ik kan een stage bij Wolk Academie dan ook van harte aanbevelen.”

Mayon Jousma

“Stage doen bij de Wolk Academie betekent dat je niet maar bij slechts één bedrijf alles te zien krijgt, maar bij drie bedrijven. Dit maakt het ontzettend leuk en afwisselend en levert veel inzichten op.

Verder heb ik binnen de Wolk Academie een ontzettend enthousiaste groep apothekers ontmoet die je als student het idee geven dat je echt het verschil kan maken. Kortom een unieke kans om hier je stage te doen!”

Mark van de Slijk

“Mijn ervaring met stage lopen bij SPITS Oosterwolde is zeer positief. De praktijkstage in een GDS-apotheek liet mij kennismaken met een interessante combinatie van apotheek en productiebedrijf. Vanuit Wolk Academie was er de mogelijkheid om kennis te maken met drie verschillende bedrijven: SPITS, UPLUS en apotheek De Drie Stellingen.

De positieve sfeer en de manier van begeleiden motiveerden mij. Ik zou het zeker aanraden om hier een praktijkstage te gaan volgen!”

Marieke Fokkens

“Als wij de kennis bezitten hoe wij de patiënten het beste kunnen helpen, kunnen wij beter inspelen op de behoefte van de patiënt. Daar gaat het in ons werk immers om.”
“Als ik het vergelijk met het begin van mijn stage, dan heb ik echt stappen vooruit gezet.”

Gydo van Galen

Apotheker Apotheek Keyser, Amersfoort

“Apotheek De Drie Stelling had voor een mooi project liggen die bij mijn interesses aansloot (farmaceutische patiëntenzorg en openbare farmacie): Begeleiding van laaggeletterden in de apotheek. Daarnaast was er de mogelijkheid om verder te kijken dan de apotheek, namelijk bij UPLUS en SPITS. Deze (of vergelijkbare) instanties komen in de studie nauwelijks voorbij waardoor je weinig kennis kan opdoen over apotheek en zorginstellingen (UPLUS) en medicijnrolprocessen (SPITS. Dus de combinatie van een interessant project in de apotheek en de mogelijkheid om meer te kunnen zien en leren van andere farmaceutische instanties is ideaal voor een stageplek”.

Nicole Hulsebos-Huijgen

“De praktijkstage van farmacie heeft als doel om ervaring op te doen met onderzoek terwijl je je kunt oriënteren op de carrièremogelijkheden als apotheker. Binnen Wolk Academie zijn de lijntjes tussen openbaar apotheek De Drie Stellingen, SPITS en UPLUS kort, waardoor het gemakkelijk is om van alle bedrijven een goed beeld te krijgen. Enthousiaste apothekers vertellen graag over hun dagelijkse werkzaamheden en over de keuzes die zij vroeger gemaakt hebben. Daarnaast is de omgeving uitermate geschikt voor het doen van onderzoek. Er wordt veel tijd vrijgemaakt voor studenten en er is veel kennis en kunde in huis. Al met al een zeer prettige plaats om als farmaciestudent stage te lopen!”

Maarten Lambert

“Ik heb mijn stage bij Wolk Academie ervaren als een hele fijne stageplek! Het is heel fijn dat we bij alle verschillende aspecten van Wolk Academie mee mochten kijken (UPLUS, SPITS, apotheek De Drie Stellingen). Bij alle apothekers konden we meekijken en terecht met vragen, het voelde als een warm welkom.

Het heeft mijn beeld met betrekking tot mogelijkheden om als apotheker te gaan werken verbreed. “

Anke Nabuurs

“Bij Wolk Academie kun je kiezen uit verschillende projecten. Zo is er bij SPITS de mogelijkheid om een inkijkje te krijgen in de industriële tak van de farmacie met alles wat er bij het baxter proces komt kijken. Bij apotheek De Drie Stellingen ligt de nadruk sterk op patiëntenzorg en praktijkonderzoek in de openbare apotheek. Daarnaast is er bij UPLUS nog de unieke kans om een bijdrage te leveren aan de farmaceutische zorg op grote schaal in zorginstellingen door heel Nederland. Bij alle drie de onderdelen van de Wolk Academie is er ruimte voor persoonlijke interesses en ontwikkeling en er is altijd de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de andere onderdelen. Kortom, een praktijkstage bij Wolk Academie is de reis naar Oosterwolde meer dan waard! “

Arjen Hitzert

Contactformulier

Meer weten over Wolk Academie of Cumulus? Of wil je meer informatie over beschikbare stages? Vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Contactformulier