Studenten

Delen van kennis, vaardigheden en attitudes brengt ons allemaal een stap verder.

Studenten

Delen van kennis, vaardigheden en attitudes brengt ons allemaal een stap verder.

“We kunnen nog zoveel leren van data die we zelf elke dag genereren.”

Ellen van Loon

Voor wie?

Studenten van de opleidingen farmacie, farmakunde, farmaceutisch consulent en apothekersassistent zijn van harte welkom om stage bij ons of bij onze participanten te lopen. Maar ook studenten van bijvoorbeeld HRM en ICT- opleidingen begeleiden we graag.

Neem voor vragen hierover contact op via het contactformulier.

Wij zijn Wolk Academie

Ervaringen van studenten

“Tijdens mijn stage in Apotheek De Drie Stellingen heb ik onderzocht hoe een pilot voor de implementatie van een combiconsult vormgegeven moest worden. Ik vond het interessant om dit te op te zetten en tijdens het onderzoek was veel mogelijk.

Daarnaast krijg je bij De Drie Stellingen de kans om mee te kijken in twee apotheken, in Oosterwolde en Appelscha. Ook kun je kennismaken met UPLUS, Wolkacademie en SPITS, waardoor je verschillende kanten van het vakgebied leert kennen. De apothekers in de apotheek zijn erg betrokken en staan open voor eigen inbreng. Kortom, een erg leuke en interessante stageplek!”

Hester Evering

Juni 2022

“Ik heb mijn onderzoeksstage via Wolk Academie bij SPITS Oosterwolde mogen uitvoeren. Tijdens mijn stageperiode heb ik onderzoek gedaan naar het (onnodig) gebruik van medicatie naast de medicatierol. Een ontzettend interessant onderwerp! Praktijkonderzoek doen (bij SPITS) via Wolk Academie biedt de student een aantal unieke mogelijkheden. Ten eerste  is het een kans om intensief rond te kunnen kijken in een uniek bedrijf: de GDS-apotheek. Daarnaast is het mogelijk om kennis te maken met alle deelnemende bedrijven binnen Wolk Academie. Eigenlijk krijg je dus 3 bedrijven in plaats van 1 en is het mogelijk om meer te zien dan de openbare farmacie! Ten tweede krijg je goede begeleiding vanuit Wolk Academie & SPITS en is er altijd iemand beschikbaar voor je vragen, maar krijg je ook alle vrijheid voor de invulling van jouw onderzoek.  Hierdoor was mijn onderzoek ook echt ‘mijn’ onderzoek.

Een stage bij Wolk Academie is enorm aan te raden en door het brede scala aan projecten is het mogelijk om iets te kiezen wat bij jou past!”

Remco Prins

April 2022

“Ik heb mijn farmaceutisch praktijkonderzoek uitgevoerd bij Apotheek De Drie Stellingen. De apothekers zijn laagdrempelig, behulpzaam en innovatief gericht. Naast het uitvoeren van mijn onderzoek is er ook de gelegenheid om andere werkzaamheden in de apotheek te verrichten, zoals het nakijken van recepten. Het tofste vond ik de kennismaking met Wolkacademie, SPITS en UPLUS. Bij SPITS kreeg ik bijvoorbeeld een persoonlijke rondleiding door de apotheker. Ik heb mijn stage als een leuk maar vooral leerzame tijd ervaart. Daarom raad ik het zeker aan om hier stage te lopen!”

Hillina Fan

April 2022

“Ik mocht bij apotheek De Drie Stellingen beeldbellen in de apotheek implementeren. Tijdens mijn projectstage heb ik erg veel geleerd. Het was leuk en leerzaam om mee te kijken bij twee heel verschillende openbare apotheken in Appelscha en in Oosterwolde.

Daarnaast was er de mogelijkheid om kennis te maken met UPLUS en SPITS. Hier wist ik zelf erg weinig van. Ik vond het leuk om te horen wat je rol als apotheker in deze bedrijven is. Als stagiaire word je erg betrokken bij alles wat er in de apotheek speelt. Daarom zou ik het zeker aanraden om hier een stage te volgen.”

Sharon Stoffers

Juli 2021

“In apotheek De Drie Stellingen heb ik 10 weken stage gelopen, om de implementatie van Mijngezondheid.net te volbrengen.

Stage lopen als farmakundige bij Apotheek De Drie Stellingen Oosterwolde was een leuke ervaring en ik werd goed betrokken bij de het team. Ik heb de e-consultvragen afgehandeld en de patiëntenmutaties verwerkt. En heb ik ook een interview met de dorpskrant Beleef Ooststellingwerf gehad, waarbij er een leuk artikel over de introductie van MGN was geschreven. Ik vond het ook leuk/leerzaam dat ik de apothekers overleggen mocht bijwonen.”

Bianca Mashhadi

Juni 2021

“Ik heb de onderzoeksstage bij Wolk Academie ervaren als ontzettend leuk en leerzaam. Wat deze stageplek vooral bijzonder maakte is de totale organisatie waarbinnen je beland bestaande uit drie bedrijven. Je krijgt hierbij de kans om een kijkje te nemen binnen alle betrokken organisaties. De stagebegeleiders bij Wolk Academie, Apotheek de Drie Stellingen en SPITS staan altijd voor je klaar en zijn goed bereikbaar. Een stage bij Wolk Academie, apotheek de Drie Stellingen of SPITS zou ik daarom zeker aanraden!”

Lennart Grit

April 2021

“Mijn ervaring met stage lopen bij SPITS Oosterwolde is zeer positief. De praktijkstage in een GDS-apotheek liet mij kennismaken met een interessante combinatie van apotheek en productiebedrijf. Vanuit Wolk Academie was er de mogelijkheid om kennis te maken met drie verschillende bedrijven: SPITS, UPLUS en apotheek De Drie Stellingen.

De positieve sfeer en de manier van begeleiden motiveerden mij. Ik zou het zeker aanraden om hier een praktijkstage te gaan volgen!”

Marieke Fokkens

Februari 2021

“De praktijkstage van farmacie heeft als doel om ervaring op te doen met onderzoek terwijl je je kunt oriënteren op de carrièremogelijkheden als apotheker. Binnen Wolk Academie zijn de lijntjes tussen openbaar apotheek De Drie Stellingen, SPITS en UPLUS kort, waardoor het gemakkelijk is om van alle bedrijven een goed beeld te krijgen. Enthousiaste apothekers vertellen graag over hun dagelijkse werkzaamheden en over de keuzes die zij vroeger gemaakt hebben. Daarnaast is de omgeving uitermate geschikt voor het doen van onderzoek. Er wordt veel tijd vrijgemaakt voor studenten en er is veel kennis en kunde in huis. Al met al een zeer prettige plaats om als farmaciestudent stage te lopen!”

Maarten Lambert

Oktober 2020

“Stage doen bij de Wolk Academie betekent dat je niet maar bij slechts één bedrijf alles te zien krijgt, maar bij drie bedrijven. Dit maakt het ontzettend leuk en afwisselend en levert veel inzichten op.

Verder heb ik binnen de Wolk Academie een ontzettend enthousiaste groep apothekers ontmoet die je als student het idee geven dat je echt het verschil kan maken. Kortom een unieke kans om hier je stage te doen!”

Mark van de Slijk

Oktober 2020

“Door het enthousiasme van alle betrokkenen bij de Wolk Academie raak je zelf ook gemotiveerd om alles uit je stage te halen. Daarnaast is de Wolk Academie een mooie organisatie waarbij je kennis kan maken met verschillende aspecten van de farmacie. Zo krijg je de mogelijkheid om mee te kijken bij SPITS en het beroep van GDS-apotheker, iets wat tijdens de opleiding Farmacie niet of nauwelijks aan bod komt. Ten slotte kan je bij Wolk Academie kiezen uit verschillende projecten, waardoor je een project kan kiezen wat bij jou past. Kortom, ik kan een stage bij Wolk Academie dan ook van harte aanbevelen.”

Mayon Jousma

Oktober 2020

“Apotheek De Drie Stelling had voor een mooi project liggen die bij mijn interesses aansloot (farmaceutische patiëntenzorg en openbare farmacie): Begeleiding van laaggeletterden in de apotheek. Daarnaast was er de mogelijkheid om verder te kijken dan de apotheek, namelijk bij UPLUS en SPITS. Deze (of vergelijkbare) instanties komen in de studie nauwelijks voorbij waardoor je weinig kennis kan opdoen over apotheek en zorginstellingen (UPLUS) en medicijnrolprocessen (SPITS. Dus de combinatie van een interessant project in de apotheek en de mogelijkheid om meer te kunnen zien en leren van andere farmaceutische instanties is ideaal voor een stageplek”.

Nicole Hulsebos-Huijgen

Juni 2019

“Bij Wolk Academie kun je kiezen uit verschillende projecten. Zo is er bij SPITS de mogelijkheid om een inkijkje te krijgen in de industriële tak van de farmacie met alles wat er bij het baxter proces komt kijken. Bij apotheek De Drie Stellingen ligt de nadruk sterk op patiëntenzorg en praktijkonderzoek in de openbare apotheek. Daarnaast is er bij UPLUS nog de unieke kans om een bijdrage te leveren aan de farmaceutische zorg op grote schaal in zorginstellingen door heel Nederland. Bij alle drie de onderdelen van de Wolk Academie is er ruimte voor persoonlijke interesses en ontwikkeling en er is altijd de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de andere onderdelen. Kortom, een praktijkstage bij Wolk Academie is de reis naar Oosterwolde meer dan waard! “

Arjen Hitzert

Juni 2019

“Als wij de kennis bezitten hoe wij de patiënten het beste kunnen helpen, kunnen wij beter inspelen op de behoefte van de patiënt. Daar gaat het in ons werk immers om.”
“Als ik het vergelijk met het begin van mijn stage, dan heb ik echt stappen vooruit gezet.”

Gydo van Galen

Juni 2019

“Ik heb mijn stage bij Wolk Academie ervaren als een hele fijne stageplek! Het is heel fijn dat we bij alle verschillende aspecten van Wolk Academie mee mochten kijken (UPLUS, SPITS, apotheek De Drie Stellingen). Bij alle apothekers konden we meekijken en terecht met vragen, het voelde als een warm welkom.

Het heeft mijn beeld met betrekking tot mogelijkheden om als apotheker te gaan werken verbreed. “

Anke Nabuurs

Juni 2019

Contactformulier

Meer weten over Wolk Academie of Cumulus? Of wil je meer informatie over beschikbare stages? Vul dan je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Contactformulier